Панирано авокадо със сос от майонеза и лайм


Панираното авокадо е нещо нетипично за познатата ни родна кухня. Но, приготвен по този начин, този плод може да е чудесна алтернатива на любимите ни пържени картофки.

Ето как да си го приготвите по тази рецепта.

Необходими съставки:

  • 2 бр. голямо авокадо, нарязано
  • 1/2  чаша прясно мляко (може да използвате и ядково)
  • 3/4 чаша брашно
  • 2 яйца
  • мазнина за пърженето по избор

Начин на приготвяне:

Загрейте малко мазнина в тиган. През това време оваляйте парченцата авокадо - първо в мляко, след това в брашно и яйца и обратно с брашно.

Внимателно ги поставете в тигана и изпържете от всяка страна до златисто. Когато са готови, поставете авокадото върху домакинска хартия, за да поеме излишната мазнина. Много подходящ за сервиране е този майонезен сос, който е и леко пикантен.

Направете го като смесите половин чаша майонеза с една лъжица кора от лимон, една лъжица лимонов сок, 1 лъжица лют червен пипер или изсушено чили и малко сол на вкус.

Добър апетит!