Няколко идеи как организнираме хладилника


Домакинството не е лесна работа и често ни отнема повече енергия, отколкото ни се иска. Един от най-добрите начини да си спестим време е да поддържаме всичко в кухнята в ред. И това включва домашния хладилник - гледката на изцапани бурканчета и кофички от майонеза и кисело мляко, забравени пакети с храни в задната част са често срещани в ежедневието ни. Освен, че така продуктите не се съхраняват правилно и се развалят бързо е и доста нехигиенично.

Затова ви предлагаме няколко ценни съвета, които ще ви помогнат да вкарате ред във ваши хладилник

Подреждането му е малко като игра на тетрис - как да напаснеш всичко, така, че хем да има място, хем да ти е удобно.

Сега на пазара има огромно изобилие от пластмасови контейнери, които ще ви бъдат неочаквано добър съюзник и ще направят хладилника ви красив и подреден.

В тях може да отделите плодовете и зеленчуците според техния вид. Контейнерите са удобни за съхраняване също така на сирена, кашкавал, хляб и колбаси. За да ви е максимално удобно, сложете етикетче на всеки контейнер с името на продукта и датата, на която сте го закупили. Така лесно ще следите срока им на годност.

За да ви е по-лесно и бързо готвенето може да нарязвате предварително някои съставки и да ги съхранявате в тези контейнери. Те са подходящи и за нарязани и готови за хапване плодове - щом ви се доядат ягоди, череши или ананас просто вадите и се наслаждавате.

Месото, рибата и някои по-дребни продукти, които протичат може да слагате в пакетчета със закопчаване. Така дори да не използвате цялото количество, ще си гарантирате максимална свежест следващия път, в който ви трябва грах или нарязани зеленчуци.

Вероятно на всяка домакиня й се е случвало да си купи босилек или друга свежа подправка като магданоз и копър и те бързо да увехнат и да се спихнат. Решението тук е отделен контейнер, който е специално пригоден за съхраняване на билки. Той удължава 3 пъти живота на подправките в хладилника.

С тези лесни стъпки бързо ще се справите с хаосът във всеки хладилник.