Нова зеландия с "полиция" срещу инфлуенсърите


Последната кампания на Новозеландската туристическа организация реши да популяризира иновативни преживявания на нейна територия, като помоли туристите да не избират дестинацията на пътуванията си под влиянието на препоръки от социалните мрежи, съобщава РТС.

Нова Зеландия, дестинация с невероятна красота и природа, иска посетителите й да се наслаждават на всичко, което тя предлага, без влиянието на инфлуенсъри. Новозеландците решиха да обърнат нов лист и да си починат от клишето за публикуване в социалните мрежи.

Това начинание може да им помогне да подчертаят живописните аспекти на своята страна, вместо няколко избрани населени места, които са станали популярни благодарение на социалните мрежи.

Туристическата организация предаде своето послание и молба до всички потенциални посетители чрез видео, в което комикът Том Сензбъри се справя чудесно в главната роля, като самотен рейнджър в "звена за социално наблюдение", който спира хората, опитващи се да направят снимка със стил.

Видеото, което продължава 2,5 минути, е наречено „Пътешествие под социално влияние“ и води препоръчва на посетителите на тази красива страна да напуснат зоната си на комфорт и да я изследват сами.

„Вече видяхме всичко това. Това лято арестуваме всеки, който пътува под влиянието на инфлуенсъри “, каза комикът Том Сенсбъри.