Мултикукърите - спасение за всяка домакиня


Да готвиш на пара, да пържиш, да задушаваш и едновременно с това да можеш да печеш. И всичко това само в един уред!

С появата на мултикукърите домакините вече могат да си отдъхнат, защото храната вече се приготвя равномерно, не загаря и не е нужно да стоят с часове над котлона за да бъркат ястията си и да проверяват дали температурата не е твърде ниска или прекомерно висока. 

Пестите време, през което можете да обърнете внимание на съпруга, детето или просто да прочетете любимата си книга, докато вашият мултикукър не даде сигнал за край на готвенето.

Ето най-големите предимства на готвенето в мултикукър

1. Храната в тях става невероятно вкусна. Бульонът на супите става бързо и винаги е бистър и много ароматен. В тях може да задушите, а дори и да изпържите картофки без да се напръскате с мазнина.

2. Възможност да настроите на времето за готвене. Тази функция ви позволява сутрин да зарадвате семейството си с топла закуска или кекс, а вечер щом се приберете изморени в кухнята да ви чака готова гозба. 

3. Може да правите както скара, така и да готвите на пара. Независимо дали става въпрос за кюфтета, риба, зеленчуци, бъркани яйца или просто да подгреете някое ядене - мултикукърът е винаги полезен.

4. Като цяло мултикукърите са лесни за използване и поддръжка. Веднъж щом овладеете режимите на готвене ще видите колко лесна е тяхната употреба. Важно е да знаете, че трябва много внимателно да почиствате т.н. тенджера, защото тя е основната и най-важна част на уреда.

Но, понеже в този живот няма почти нищо идеално, ето и някои недостатъци на тези уреди:

Повече от тях имат тънко тефлоново покритие, което може да се повреди от кости или невнимателно използване на прибори за хранене.

Цените не са от най-ниските и се движат средно между 200 и 300 лева.