Мръсните секс тайни на Холивуд: Комикът изнасилвач Фети Арбакъл


Роско Арбъкъл е една от първите звезди на нямото кино. Комедиантът бил обожаван от зрителите, които го наричали "Фети", в превод "Дебеланкото". Той бил ментор на самия Чарли Чаплин, а през 1919 г. станал първият актьор в Холивуд, подписал договор за 1 млн. долара.

Фети обаче си пада по лекия живот, а славата му гарантира женски ласки от красавици, за които иначе не би могъл и да мечтае. Когато е на върха на славата си, Арбакъл става популярен по страниците на вестниците и с една друга история, която ще му коства не само репутацията, но и цялата кариера.

Смъртта на Вирджиния Рап

Вирджиния Рап е изгряваща актриса, която била по-известна в Холивуд с разгулното си пиянство и с това, че когато прекали с чашката, обича да разкъсва дрехите си пред хората.

Една вечер след парти, Вирджиния завършва бурната нощ в хотелската стая на Фети Арбакъл. Малко след това тя започва да пищи, а дошлите в стаята техни приятели намират актрисата в безпомощно състояние. Тя успява само да промълви "Той ми причини това".

Какво точно се е случило има множество спекулации, но няколко дни след секс приключението, 26-годишната Вирджиния Рап умира. Оказва се, че причината е перитонит в следствие на спукан пикучен мехур.

Сексуални гаври

Приятелка на Вирджиния дава свидетелски показания, в които обвинява Фети, че е изнасилил брутално актрисата, което в крайна сметка е довело и до нейния фатален край. По време на делото, което е широко отразявано от медиите в най-подробни детайли, се твърди, че комедиантът е насилвал Вирджиния с бутилка от шампанско, а също така и с парче лед, което е предизвикало вътрешните ѝ разкъсвания.

Самият Фети твърди, че е ползвал леда, за да го сложи върху стомаха ѝ, защото тя изпитвала големи болки. Това, което се знае за актрисата от медицинското ѝ досие, е, че тя е имала хронични проблеми с уриналния апарат. В своя защита Роско Арбъкъл изтъква пред съдията, че има информация, че преди да си легне с него, Вирджиния е направила аборт. Това твърдение обаче е отхвърлено от аутопсията.

Две инстанции осъждат Арбакъл на съд чрез обесване. Но най-висшият съд го оправдава. Приемат съвсем различна версия - че, лягайки върху жертвата, със своето свръхтегло, Фети неволно е причинил вътрешното разкъсване, убило актрисата.

Въпреки това, кариерата на комедианта запада и той така и не успява да си върне славата. В следващите години се изявява предимно зад камера - като продуцент и режисьор.