Матю Макконъхи изоставя актьорството?


Носителят на "Оскар" Матю Макконъхи може да е следващата звезда, която ще влезе в политиката, съобщи Ройтерс.

Актьорът намекна, че обмисля подобен ход в разговор за политика с радиоводещия Хю Хюит в интервю, публикувано онлайн. 

51-годишният Макконъхи е роден и израснал в Тексас, преди да се установи в Лос Анджелис и да започне кариерата си в киното. На въпрос дали би се кандидатирал за губернатор на щата Тексас или за друг пост, актьорът каза, че не е решил, но не го изключва. 

"Това не зависи от мен. Зависи от хората много повече, отколкото от мен", каза звездата от "Клубът на купувачите от Далас".

"Нека го кажа така. За мен политиката в момента изглежда фалирал бизнес. Когато политиката предефинира целта си, ще бъда далеч по-заинтригуван".

В интервюто актьорът описва политическата си философия като подкрепа за "личните ценности, които ще възстановят социалните договори помежду ни като американци". "Все още си задавам въпроса какво можеш да постигнеш в политиката и не зная дали политиката е моят път да постигна това, за което съм най-добре подготвен", добави Макконъхи.

Талантливият актьор определено ще липсва на големия екран, ако реши да смени попрището. Но определено няма да е първата знаменитост на политически пост в САЩ след президентите Роналд Рейгън и Доналд Тръмп, бившите губернатори Джеси Вентура и Арнолд Шварценегер, бившият кмет Клинт Ийстууд, допълва БТА.