Лошите и некачествени лакове могат да съсипят ноктите ви


В днешния свят всяко малко нещо в образа на жената играе много важна роля. Едно от първите неща, които се забелязва във всяка дама е нейния маникюр, а добре поддържаните нокти са задължителни за доброто впечатление.

За съжаление на пазара има много некачествени лакове, които лесно падат и увреждат повърхността на нокътната плочка. А, твърде фриволните маникюри, неподходящи за определена обстановка също могат да ви изиграят неприятна шега.

Как да избегнем тези проблеми?

Като начало, нека да поговорим за избора на лака за нокти. Най-добре е да помислите предварително за цвета на облеклото си и да изберете най-подходящия нюанс лак за него. Но ако нямате възможност да прелакирате ноктите си често, най-добре изберете неутрален маникюр.

Ако ноктите ви не са в перфектна форма или са небрежно оформени, най-добре е да избягвайте червеното, синьото и по-тъмните нюанси като цяло.

Друг важен момент при избора на перфектен лак за нокти е качеството му. На първо място, това зависи от производителя, условията на съхранение и срока на годност. Като обръщате внимание на тези неща, можете да се предпазите от неуспешни покупки, в резултат на които рискувате лош маникюр.

Проверете дали лакът не е твърде гъст или пък прекалено течен. Гъстият ще се обели бързо и неравномерно, а прекалено течният лак ще бъде много воден и прозрачен и ще трябва да се наслоява.

Добрият лак не трябва да е има твърде изразена миризмата на ацетон - това ще изсуши нокътната плочка и дори може да доведе до набраздяване. Ако ноктите ви са тънки и крехки, можете да им помогнете като си изберете лак от медицинска серия - сред тях има такива за избелване, за укрепване и възстановяване, а също и такива със съдържание на витамини и минерали.

Друг критерий при избора на лак за нокти трябва да бъде цената - не се блазнете от евтините лакове, защото те най- вероятно са с лошо качество. Подхождайте към избора с голяма сериозност, защото такива маникюра е едно от нещата, които правят жената неустоима.