Лесни и вкусни брауни бисквитки


Съставки за 12 бисквитки

200 гр. тъмен шоколад със 70% какао, нарязан на малки парченца

½ чаша (125 гр.) безсолно масло, нарязано на кубчета

1 ч.ч. (150 гр.) кристална захар

½ чаша (100 гр.) кафява захар

2 големи яйца

1 ч.ч. (130 гр.) брашно

3 с.л. какао

1 ч. л. бакпулвер

¼ ч.л. сол

малко морска сол (по избор)

Приготвяне

Преди да започнете, подгответе всички съставки, защото тестото се сгъстява много бързо. Загрейте фурната до 180 ° C и пригответе голяма тава, като я покриете с хартия за печене.

В малка тенджерка разтопете маслото и шоколада заедно на слаб огън, като непрекъснато разбърквате.

В купа разбийте с миксер яйцата и двата вида захар на средна скорост за точно 5 минути. Намалете скоростта и бавно изсипете шоколадовата смес. Разбъркайте за още една минута.

Междувременно смесете предварително измерените сухи съставки. Добавете ги шоколадовата смес и разбъркайте за кратко, докато се комбинират. Използвайте шпатулата, за да се уверите, че всичко е комбинирано.

С помощта на лъжица за сладолед или обикновена лъжица оформете курабийките, като оставяте достатъчно пространство между тях, тъй като ще се понадигнат.

Поръсете всяка бисквитка с морска сол и печете 10-12 минути.

Извадете от фурната и оставете да се охладят в тавата за поне 20 минути, тъй като ще бъдат много меки и ще се счупят, ако ги преместите прекалено бързо.

Бисквитките са най-вкусни на първия ден, но ще ви харесат и на следващия - в случай, че не ги изядете веднага, разбира се.