Лесна рецепта за коктейл Негрони


Коктейл „Негрони” е създаден през 1919г. във Флоренция по молба на Камило Негрони, който поискал от бармана по-силна версия на друг сладък американски коктейл. След импровизация с добавяне на малко джин към класическия „Американо” коктейл, се ражда и „Негрони” – една от най-популярните алкохолни напитки в света.

И така век по-късно „Негрони” остава „тих” коктейл, предлаган основно в Италия.

Специалният коктейл е предпочитана напитка сред любителите на горчиви ликьори. И до днес класическата рецепта на „Негрони” съдържа еднакво количество Кампари (италиански горчив ликьор), сладък вермут и джин. Сервира се с резен портокал, присъщ на всички коктейли с горчив вкус.

В популярността на коктейла обаче има известен парадокс: вкусът му е толкова горчив, че се харесва едва след третия път, според италианците.

Ако искате да пробвате коктейла у дома, следвайте тази рецепта:

Продукти за 1 чаша:

30 мл. джин

30 мл. сладък вермут

30 мл. кампари

2 резенчета портокал

есенция портокал – 2 капки

лед

Начин на приготвяне:

В шейкър смесете заедно джина, вермута и кампарито. Добавете и 2 капки портокалова есенция.

Сипете сместа в чаша с няколко кубчета лед. Набучете портокалите на коктейлно шишче и ги потопете в чашата с алкохолния коктейл.

Украсете допълнително с 2-3 резенчета портокал по ръба на чашата.

Наздраве!