Копривата като средство за отслабване


Много хора смятат копривата за плевел и не подозират, че тя всъщност е източник на множество хранителни вещества, следователно е полезна за организма. От древни времена тя се използва в лечението на различни здравословни проблеми. Днес също намира приложение в медицината, а също така влиза в състава на редица диети за отслабване.

Растението е богато на белтъчини, в него има много селен и желязо. Освен това то е източник на витамини А, С, К, Е.

Използват се всичките му части: листата са богати на витамини и минерали, в корените са съсредоточени мастни киселини и полизахариди.

 

Копривата като средство за отслабване

Растението е отличен помощник на хората, които искат да ускорят процеса на изгаряне на излишните килограми, тъй като в състава му влизат серотонин и ацетилхолин, които са в състояние да потиснат апетита.

Изпиването на чаша настой или чай от коприва преди хранене може да намали чувството на глад, което означава, че лесно бихте се справили със спазването на дадена диета. Точно поради тази причина растението се препоръчва за отслабване от диетолози. Разбира се, от него се приготвят не само чайове и отвари, също различни ястия като супи и салати.

 

Няколко съвета за използване на копривата за намаляване на телесното тегло

Приемайки чай или отвара от коприва за отслабване, е от изключително значение тези напитки да се пият топли и не по-рано от 20 минути преди хранене.
Добре е да се добавя лимонов сок, той ще засили пречистващото действие на напитката от коприва.
Ако след изпиването на течността се подложите на 15-минутно физическо натоварване, свойствата й се увеличават, съответно мазнините ще се изгарят много по-бързо.
Не бива да се консумират повече от 3 чаши чай или отвара дневно, защото това може да навреди на здравето.
За да се ускори отслабването, е необходимо задължителното съчетаване на избраната напитка с нискокалорична диета, да се включат и физически упражнения.
 

Във втората част от статията ще ви представим няколко рецепти за приготвяне на копривата с цел отслабване.