Кои са най-честите причини за разправиите между съседи


Половината от европейците с готовност и често се разправят със своите съседи, главно заради вдигания от деца шум, партита или музика, сочи проучване на осем държави, проведено от E.ON и Kantar EMNID.

В Румъния хората обикновено спорят със съседите си заради шума и миризмата, идваща при готвенето на комшиите.

Освен това румънците също са в челната тройка на изследваните държави, когато става въпрос за онези, които най-вероятно ще излязат от равновесие според отговорите на анкетираните. Турците са на първо място като при тях на този въпрос отговорят положително 75%, следвани от румънците със 73%, а чехите са със 72%.

Проучването разкрива, че в Германия, Великобритания, Унгария и Швеция около една трета от анкетираните никога не са се чувствали разтревожени от съседите си

Общо 42% от германците са имали разправия за шума поне веднъж със съседите си, което е основната причина за спорове с комшиите при повечето европейци (европейската средна стойност също е 42%).

На второ място сред причините с далеч по-ниския дял от 14% е въпросът за досадни и натрапчиви съседи, докато третото място е за домашни любимци, които създават главоболия.. Барбекютата, за които често се смята, че причиняват спорове, са на осмо място в проучването (4%). Най-вероятно е споровете да бъдат причинени от блокиране на алеите или неприятни миризми", сочи изследването.

В проучването са били включени 8 000 души в Германия, Великобритания, Италия, Чехия, Румъния, Швеция, Турция и Унгария.