"Капитан Марвел" е най-гледаният филм и у нас


След като отчете рекорден зрителски интерес по цял свят, "Капитан Марвел" стана най-гледаният филм и в България, сочат данните от киносалоните у нас.

Ленатата е създадена по поредицата от комиксите на "Марвел" на Рой Томас и Джин Колан.

Историята на едноименната жена-супергерой, която предшества тази от "Железният човек", е гледана от 26 749 зрители и има 318 091 лева приходи за първите три дни в България.

На втора позиция е "Снежната кралица: Огледалното царство". Руската анимация за новите приключения на Герда, която трябва да се съюзи със Снежната кралица, за да победи крал Харолд, е гледана от вече 21 247 зрители и има 205 797 лева от билетите им за първите десет дни у нас.

Трета позиция е за биографичния "Семейни кютеци". Филмът, чиято основа е документалният филм за Сарая-Джейд Бевис - английска кеч-спортистка, в който участват Ник Фрост, Лина Хийди, Флоранс Пю, Джак Лоудън и Дуейн Джонсън-Скалата, е гледан от вече 14 587 зрители и има 134 481 лева приходи за двете седмици у нас.

Четвърта позиция е за анимацията "Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят", а петата за "Алита: Боен ангел".

Топ 10 на най-гледаните филми у нас се допълва от екшъна "Студено отмъщение", комедията "Всичко, което не искаш да знаеш за родителите си", трилъра "Честита нова смърт", анимацията "Lego Филмът 2" и носителя на "Оскар" за главна женска роля и същата награда от "Златните глобуси" и венецианския фестивал - "Фаворитката".