Какво не знаем за Хубавата жена Джулия Робъртс?


Знаете, че тя стана звезда, благодарение на филма "Хубава жена" през 1990 г. и че получи "Оскар" за най-добра актриса за ролята си в "Ерин Брокович" през 2001 година. Но, се обзалагаме, че едва ли знаете, че тя е хиндуистка?

Ето още няколко любопитни факта, които ще ви помогнат да опознаете по-добре очарователната звезда.

Джулия произхожда от актьорско семейство

Майка й Бети Лу и баща й Уолтър Робъртс са актьори. Брат й Ерик също играе в киното. В интервю за "Vanity Fair" звездата сподели, че никога не би станала актриса, ако не е израснала заобиколена от актьори. Освен това Джулия Робъртс искала да бъде ветеринарен лекар след като е гледала филма "Доктор Дулитъл". "Когато започнах да ходя на уроци по биология, осъзнах, че е трудно. Уау, това е трудно, по-скоро ще бъда актриса," шеговито споделя къдрокосата чаровница в предаването на Елън Дедженеръс. Между другото, нейната племенница, Ема, също е актриса.

[caption id="attachment_301348" align="alignnone" width="362"] Братът на Джулия - Ерик, също е успял актьор в Холивуд[/caption]

Понякога да изиграеш голяма роля си е чист късмет

Преди режисьорът Гари Маршал да предложи на Джулия Робъртс да изиграе Вивиан в "Хубава жена", ролята е била предложена на Мишел Пфайфър, Сандра Бълок, Сара Джесика Паркър и Мег Райън. Всички те са отказали, след като прочели сценария.

Няколко години по-късно Джулия Робъртс отказва ролята на Ани в "Безсъници в Сиатъл" на Нора Еперон (1993), която по ирония на съдбата се падна на Мег Райън.

Тя е първата актриса, на която са платени 20 милиона долара

През 2000 г. Джулия Робъртс игра във филма "Ерин Брокович" на Стивън Содърбърг. За ролята си тя получи "Оскар" за най-добра актриса. Това й позволи да сключи и най-успешния договор, който някога актриса е подписвала дотогава: за 20 милиона долара.

[caption id="attachment_301351" align="alignnone" width="800"] Джулия с Джоди Фостър - една от най-големите й конкурентки през 90-те[/caption]

Мег Райън или Джоди Фостър например никога преди това не са надвишавали 15 милиона долара хонорар. Това издига Джулия Робъртс до нивото на мъжете в Холивуд, получавайки толкова, колкото актьори като Том Круз и Том Ханкс.

Тя практикува хиндуизъм

Въпреки, че Джулия Робъртс е била отгледана в католическо семейство, тя започва да практикува хиндуизъм след филма "Яж, моли се и обичай" на Райан Мърфи през 2010. "Бях привлечена и дълбоко очарована от многото аспекти на многоизмерния хиндуизъм", казва тя в интервю за "The Hindu" през 2010 г.

Оттогава тя редовно посещава храма със семейството си. След което дава на децата си хиндуистки имена, избрани от гуру, с който се среща в Индия: Хейзъл става Лакшми, Фина - Ганеш, а Хенри - Кришна Балрам.