Какво да подарим, като отидем на гости


Всеки празник има свои стандарти за подаръци. Например, на Деня на жената е прието да се поднасят цветя и сладкиши, на Свети Валентин - шоколади, балони, бижута и меки играчки. За рожден ден се избира подарък въз основа на предпочитанията на рожденика. Тоест, няма особени проблеми с избора на изненада в стандартните случаи. И само когато посещаваме някого, често забиваме в задънена улица. В края на краищата тук ще бъде по-трудно да изберете подарък, а ако гостувате на някого рядко или за по-дълъг период, не е редно да отидете с празни ръце.

Обичайните бутилка вино, цветя за домакинята или десерт не винаги са подходящи, затова предлагаме няколко по-нетрадиционни идеи:

1. Настолни игри

Не само децата могат да се забавляват, играейки настолна игра. Голямо разнообразие от подобни игри са измислени и за възрастни. Например нови варианти на добрия стар монопол. Табла, пулове, шах и покер комплект също ще бъдат добър подарък. Освен това днес те се предлагат в различни дизайни и размери. Има дори хумористични вариации на тези сериозни игри. По този начин ще направите приятна изненада за собственика на къщата и ще подарите весела вечер на всички останали гости.

2. Сладки малки неща

Ако посещавате непознат, купете му малък домашен аксесоар. Например малка ваза за цветя, оригинална камбана или свещник. Винаги е удоволствие да получавате такива подаръци като подарък. Освен това е много по-лесен от по-голям подарък, ако не познавате стила на жилището или вкуса на домакините.

3. Приятни изненади

Ако сте поканени в къща с деца, не забравяйте за тях. Образователни игри, конструктори, комплекти за творчество ще зарадват всяко дете. Но сладкиши и плодове могат да се носят само ако със сигурност знаете, че малките не са алергични към тях и че родителите разрешават. В крайна сметка изненадата трябва да е приятна за всички.

4. Универсален подарък за дама

Когато отивате на гости на жена, потърсете оригинална кутия за нея. И тук възрастта на дамата и нейните предпочитания не са важни. Това малко нещо ще зарадва както бабата, така и момиченцето. А какво да сложи в нея - аксесоари за шиене, бижута или скъпоценни детски „съкровища“ - щастливата собственичка ще реши сама. В крайна сметка е трудно да се намери по-универсален подарък от красива и стилна кутия.

Както можете да видите, не е толкова трудно да изберете оригинална изненада за собствениците на къщата. Основното е да имате няколко добри идеи в главата и малко време.


Източник: matrasin.kiev.ua