Как синдрома на внезапното забогатяване съсипва живота на заможните


Почти всички си мечтаят да станат богати, но тези, които са успели да изживеят мечтата си, твърдят, че отвън нещата изглеждат много по-розови.

Възможността да харчиш на воля кара щастливците, които могат да си го позволят, да пръскат пари или да загърбят със замах предишни свои занимания и интереси, което пък издига бариера пред общуването с приятели и колеги.

Tова твърдят експерти по финансова терапия - новата мода сред богаташите.

Най-трудни за отскоро забогателите хора са самоконтролът и съобразяването с поведението на реагиращите на промяната роднини и приятели

Те дават пример със 65-годишната Санди Стийн. След като повече от 30 години била стюардеса, преди 10-на години тя патентова измислено от нея приспособление за бързо намиране на ключовете в дамска чанта. Същата година Санди плаща в брой за скъпа кола, наема няколко души да работят за нея и печели 4 милиона от продажби на „ключотърсача”.

Всичко изглежда като приказка. Но за изненада на забогатялата изобретателка целият й успех довежда до самота у дома. Санди се развежда – съпругът й много се засегнал от внезапния успех на жена си. Някои от приятелите й също се отдръпват.

Замогналите се хора трябва да внимават за „навлеци” и „златотърсачи”, а и да балансират във взаимоотношенията си с околните, които са силно повлияни от „рога на изобилието”, изсипал се върху техен близък.

В резултат светът на обикновения човек, станал богат изведнъж, се смалява застрашително.

Понякога е невъзможно да разгадаеш кой е искрен и кой се старае „да те изръси”.

Затова богатите също плачат.