Как се женят двойките по света по време на коронавирус


От изричането на сватбени обети на паркинги до провеждането на сватбени церемонии чрез видеовръзка - хората по света намират иновативни начини да си кажат заветното „ДА!”.

Пазаруването, срещите и социалните събития се преместиха онлайн вследствие на пандемията от коронавирус, а сега нов закон дава право на двойките в американския щат Ню Йорк да провеждат виртуални сватби.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо узакони онлайн сватбите, тъй като COVID-19 продължава да се разпространява по целия свят.

Карантината и социалната изолация принудиха много хора по света да отложат сватбите си. Но новият закон позволява на служителите на обредни домове да извършват бракосъчетания от разстояние.

[caption id="attachment_428150" align="alignnone" width="745"]

При нормални обстоятелства браковете в щата са законни само ако двойката се появи лично в едно от петте административни бюра.

Ситуацията за бъдещите младоженци е различна в цял свят. Повечето сватби в Англия са отменени, заради ограничението за събиране на много хора на едно място. В Индия обичайните тълпи от сватбени гости са заменени с аудитория от мобилни телефони и таблети, предаващи на живо сватбените церемонии за роднини и приятели.

[caption id="attachment_428159" align="alignnone" width="800"]

Ето няколко снимки, които показват как хората по света успяват да намерят креативни начини да сключат брак, въпреки ограниченията.

Сватба на паркинг

Тази млада двойка от Анахайм, Калифорния, позира за снимка, след като е положила сватбените си обети през двупосочна радиостанция на паркинг на 17 април. Брачните услуги са възобновени за двойки, чиито церемонии бяха отложени заради разпространението на коронавируса.

„Може да целунете булката”

Индонезийска двойка носи защитни маски по време на сватбата си в местния религиозен център в Джакарта, Индонезия, на 11 април.

„Имам очи само за теб”

Израелска двойка танцува по време на сватбеното си празненство в националния парк Айн Хедем на 18 март.

Сватбени балони

Иракска двойка се жени по време на полицейски час, наложен, за да се предотврати разпространението на коронавируса в Карбала, Ирак. (12 април)

Виртуална сватба

Индонезийска двойка получава поздравления от семейството си чрез видеоконференция след сватбената церемония в покрайнините на Джакарта, Индонезия, на 10 април.

  Още снимки как се женят хората от различни точки на Земята в условията на COVID-19 вижте в галерията:

сватби

Автор: Мария Николова