Как да си направим полезен сок от череши


   Черешите могат да помогнат на спортистите да намалят увреждането на мускулите си и по-бързо да възстановят силите си след тежка тренировка. Новината съобщиха британски физиолози от London South Bank University. Те провели изследване, като давали в продължение на седмица два пъти на ден сок от череши на професионални атлети след интензивни тренировки. Спортистите, които пили сока, много по-бързо възстановявали физическите си сили: нормалната си мускулна сила възстановили на 90% в продължение на 24 часа.

Ако имате проблеми със съня, е време да се откажете от чашката за лека нощ и приспивателните, и да ги замените със сок от череши.

Ето как да си направите сок от череши.

Продукти

череши - 2 кг

захар - 500 г на 1 л сок

лимонтузу - 1 ч.л. на 1 . сок

Проготвяне

Почистените череши с костилките сложете в голяма тенджера и ги залейте с вода, да ги покрие хубаво.

Оставете да ври 10 минути, след това снемете и оставете да изстине, като плодовете вече трябва да са си пуснали сока. След това прецедете хубаво сока, като притискате плодовете, а може да прецедите и през тензух втори път.

На 1 л сок добавете половин килограм захар и върнете да завтри до стопяване на захарта. Накрая добавете и лимонтузуто и разсипете сока в бутилки, докато е горещ. Съхранявайте сока от череши на хладно място.