Как да почистим добре кухненския аспиратор


За да почистите напълно аспиратора в кухнята, първо трябва да го разглобите. Само в това състояние ще бъде възможно напълно да се премахнат всички замърсявания като  сажди и мазнини.

Най-важното е да се премахне решетката, която затваря въздушните филтри. Редът на почистване е следният: първо измивате мрежата и филтрите, а след това и всички вътрешни и външни повърхности. Преди да върнете на мястото им всички части ги подсушете внимателно, така че по тях да няма никакви капчици вода.

Как бързо да премахнете мазнините от филтъра?

Достатъчно е само да накиснете мрежата в горещ сапунен разтвор, който се приготвя  на базата на сапун или препарат за миене на съдове 1:4 с вода. След накисването, частите трябва да се изварят, след което може да изтриете с гъба и препарат ако има останали наслагвания.

Също може да използвате разтвор със сода, който отново да си направите сами. В него сложете отново няколко капки веро. "Варенето" трябва да продължи не по-малко от 30 минути. Ще се изненадате колко чисти ще бъдат след това всички елементи на вашия абсорбатор, тъй като мазнините ще се разтворят в горещата вода.

Също така ако има останали петна, може да почистите допълнително с оцет или лимонов сок, защото киселината в тях също разгражда мазното.