Как да нанасяте фон дьо тен върху зрялата кожа


Фон дьо тенът е онази част от грима, която милиони жени използват всеки ден. Идеята на този козметичен продукт е да направи лицето ни да изглежда младо и безупречно. Това обаче може да се окаже сериозно предизвикателство за някои дами, които определено постигат обратния ефект - вместо да се подмладят, тe превръщат лицата си в "маска" - положеният грим стои изкуствено и съвсем не на място.

С напредването на възрастта кожата на лицето се променя, както и грижите за нея. Повечето реклами за фон дьо тен и други гримове включват млади модели, които все още не са се сблъскали с проблемите на зрялата кожа. И все пак не е трудно отново да изглеждате на 20. Всичко, което трябва да направите, е да следвате следните съвети при пазаруване и нанасяне на фон дьо тена.

  1. Поддържайте кожата си хидратирана

Най-добрият начин да си осигурите безупречен грим, независимо дали сте на 14 или 40, е да се погрижите за кожата преди да нанесете фон дьо тена. Хидратиращите кремове са ключови за това. Експерти съветват да се внимава при избора на крем, за да не омазни кожата или да развали текстурата на фон дьо тена. Специално внимание трябва да се отдели на зоните около очите, където кожата е най-деликатна. Циркулацията на кръвта също е важна за придаване на естествен блясък на кожата. Бърз масаж на лицето преди лягане или преди нанасяне на грима, ще свърши чудеса.

  1. Използвайте правилния нюанс коректор

Изборът на правилен коректор е важен, защото така няма да се налага да носите твърде много фон дьо тен. Поставяйте го само на определени места като зоната около очите. Не прекалявайте с употребата му и не използвайте твърде матиращи коректори, защото рискувате кожата ви да изглежда суха. Вместо това заложете на по-светли нюанси, които ще прикрият по-добре тъмните кръгове и бръчиците.

  1. Не нанасяйте твърде много фон дьо тен

С напредване на възрастта кожата става все по-тънка и бръчките могат да станат дори по-явни, ако прекалите със слоевете фон дьо тен. Идеята е да носите малко количество грим, което обаче е достатъчно, за да прикрие несъвършенствата на кожата.

  1. Хидратиращият фон дьо тен е за предпочитане

Фон дьо тенът с хидратираща формула подмладява визията и придава блясък на кожата. Експертите препоръчват да използвате такъв с по-жълт нюанс, защото това създава илюзията за по-светла и по-млада кожа.

  1. Внимавайте с пудрата

Ако кожата ви е по-склонна към омазняване, вероятно не излизате от дома си без пудра в дамската чанта. Но ако не искате да акцентирате върху бръчките си, я използвайте умерено. Твърде голямото количество ще постигне обратен на желания ефект.

  1. Използвайте апликатор за грим

Много жени погрешно нанасят фон дьо тена си с пръсти, защото смятат, че това е по-бързият начин. Ако искате съвършена и младежка визия, не е нужно да бързате с нанасянето на грима. Вместо пръстите си, използвайте апликатор, който ще осигури равномерно нанасяне и натурално излъчване. Започнете с бузите и челото, а след това нанесете фон дьо тена на носа и брадичката. Зоната около очите оставете за накрая.

7. Хайлайтър на правилните места и в минимално количество

Хайлайтърът прави кожата по-бляскава, но с него определено трябва да се внимава, когато се нанася на по-зряла кожа. Съвсем малко количество по върха на скулите е достатъчно, за придаде на кожата ви младежки и сияен вид. 

автор: Мария Николова