Избавете се от ужасните петна по пода, които оставят снежните обувки


Зимата и снега скоро ще ни засипят. Всички обичаме пухкавите игриви снежинки, но само докато не се превърнат в онази ужасна киша, която съсипва ботушите ни.

Всеки от нас се е сблъсквал с ужасните петна от обувки, които оставят следи когато влезем в къщи или офиса. Солта и пясъка, с които се обработват улиците против заледяване са бич за всеки под.

Ние обаче ви предлагаме лесно и рационално средство за почистване

Солта и мокрите обувки лесно може да съсипят дървения ви под ако не почистите следите незабавно. На пазара се предлагат препарати, които също вършат тази работа, но петната бързо ще изчезнат ако ги премахнете с елементарен разтвор на оцетна основа.

За целта просто трябва да смесите няколко капачки оцет с една кофа вода и хубаво да изтриете с парцал следите от зимните си обувки.

Преди да пристъпите към това обаче подсушете мокрите петна и минете с прахосмукачка.

Ако те се окажат по-упорити и не излязат от първото минаване с мопа, тогава в чисто шише направете по-силен оцетен разтвор и напръскайте с него. Оставете няколко минути, за да се разтвори солта, след което избършете със суха кърпа. След това отново минете с парцала за под.