Идеи за уютна спалня


Малцина могат да се похвалят с приличен размер на спалнята си. Обикновено това е малка стая, където само спим, но която наистина искате да направите уютна! Ето няколко идеи, които ще Ви вдъхновят при избора на стил, организация на пространството и декор за Вашата спалня. 

Цвят

Първо, трябва да изберете цвета на самия интериор. Това зависи от Вашия собствен вкус, но не забравяйте, че цветовете оказват голямо влияние върху нашето настроение и топлите тонове създават топла и привлекателна атмосфера. Оригиналният дизайн в спалнята ще Ви вдъхнови

Цветовете кремаво, бяло, слонова кост, шампанско и бежово са неутрални и успокояващи цветове и са много популярни в декора на спалнята. Можете да ги комбинирате с живи цветове като зелено или лилаво в аксесоарите, за да създадете хармонично цяло. Те се съчетават добре и с дървото като материал за мебели.

Красиви мебели

С прост трик можете да организирате спалнята си така, че да стане просторна и хармонична: съчетайте гардероба, скрина и леглото в същия стил, това ще придаде на стаята ви елегантен и модерен вид, а интериорът ще изглежда добре и красив. И така, трябва да се погрижим за мебелния стил - модерен, класически и т.н. - и за цветовата палитра.

Белите мебели правят спалнята да се чувства по-просторна и ефирна. Но понякога бялото изглежда твърде студено и за да избегнете това, изберете бели мебели с вложки от естествено дърво.

Друга атрактивна идея е спалня с бежови стени и сиви мебели.

Леглото е най-важната мебел в спалнята. Това оказва особено влияние върху цялостното възприятие на стаята. След като намерите идеалното легло за себе си, не се колебайте да намерите най-доброто място за него.

Стилен декор

Стената зад леглото играе много важна роля и може да бъде проектирана като кулминация на цялата композиция. Има много начини да украсите - гоблен или шарка с тапети, впечатляваща стенопис, стенни панели и т.н. 

Модерната спалня не изисква много аксесоари и декоративни акценти. Достатъчна е една елегантна картина на стената зад леглото. Две оригинални лампи ще направят атмосферата по-комфортна. Разбира се, не забравяйте за красивото спално бельо, то винаги е на мода.

Осветление

Правилното осветление също е от съществено значение за красивата спалня. Меката, отразена светлина от множество източници със сигурност ще добави комфорт и релаксация. Таванното осветление добавя височина и въздух към една стая и е много лесно да се проектира в наши дни благодарение на LED лампи и фалшиви таванни конструкции от гипсокартон.

Източник: placetolive.ru