Food Network гостува на FL: Коктейлни кюфтенца с рикота по италиански


Рецепта от предаването „Кухнята“ по Food Network

Продукти:

340 гр. свинска кайма

340 гр. пуешка кайма

115 гр. рикота

1 с.л. ситно нарязан магданоз

1½ ситно настъргано пекорино- твърдо италианско сирене

1½ с.л. галета

½ глава лук, ситно нарязан

1 парче бекон, ситно нарязан

2 скилидки чесън, пресовани

30 мл. мляко

0.5 с.л. ситно нарязана мащерка

1 яйце, разбито

2 ч.л. сол

1ч.л. сос Уорчестър

прясно смлян черен пипер

240 мл. олио

475-700 мл. сос маринара

пресен босилек

количеството е достатъчно за да приготвите 50 кюфтенца.

Начин на приготвяне:

  1. В голяма купа смесете свинската и пуешка кайма, рикотата, галетата, лука, сиренето пекорино, бекона, чесъна, млякото, мащерката, яйцето, черния пипер, соса Уорчестър и солта.
  2. Омесете добре месото с всички съставки.
  3. Направете от каймата топки с размер на топче за пинк понк. Подредете ги в тава.
  4. Покрийте тавата с фолио и оставете в хладилника от 1 до 24 часа.
  5. Сложете тигана с олиото върху средно до силно загрят котлон.Сложете около 1/3 от кюфтенцата да се пържат като отвреме на време ги обръщате. Пържете докато добият златист до кафяв цвят.
  6. Изпържете и останалите кюфтенца.
  7. Изхвърлете олиото и забършете тигана. Върнете кюфтенцата и изсипете маринара соса.
  8. Оставете да заврят и намалете огъня. Оставете да къкрят около 15 минути.
  9. Сервирайте кюфтенцата с коктейлни пръчици, подредени в плато.
  10. Залейте с лъжичка от соса и украсете с пресен босилек.

Кюфтенцата могат да се сервират топли или със стайна температура.

 Още интересни предложения за вкусни и лесни ястия може да намерите в програмата на кулинарния канал Food Network.