Една комбинация от природата - много ползи за здравето


Джинджифил, лимон и мед е невероятна комбинация, която има много приложения за здравето. Най-често тя се използва за облекчаване на симптомите на настинка и грип, но също така и за отслабване.

Всяка от съставките има свои естествени медицински качества, а когато се комбинират, стават безценни за здравето.

Медът е пълен със здрави ензими и витамини В.

Също така има притивокробни свойства, насърчава рехидратирането на тялото, почиства кръвта и съдържа антиоксиданти.

Лимонът помага за очистването и детоксикацията на организма.

Има високо съдържание на витамин С, който поддържа силната имунна система и неутрализира свободните радикали в тялото ви. Това намалява възпалението и подуването. Подобрява храносмилането и по-малка част от храната се превръща в мазнини.

Джинджифилът се смята за ефективно средство срещу гадене, диария, колики и други стомашни проблеми.

Също така се използва и за "болкоуспокоително" при ревматоидни заболявания и менструални болки. Джинджифилът намира място в някои режими за отслабване, тъй като намалява апетита. Той също така подпомага кръвообращението и метаболизма. 

Чай от лимон, джинджифил и мед:

5-6 см парче от пресен корен от джинджифил се бели и настъргва или нарязва на тънки колелца. Слага се в 500 мл вода, ври 15 минути, към него се добавя сокът от един лимон заедно с корите. Сваля от котлона и престоява 20-30 минути. Когато е леко топъл, но не горещ, се добавя мед на вкус. 

Две до три чаени чаши на ден от този чай са достатъчни. Макар и полезен за тялото, с него не трябва да се прекалява. Добре е да се пие сутрин или по-рано през деня, защото действа ободряващо и може да наруши съня, ако се пие вечер.