Двете рогчета- любима прическа на много звезди


 

Много актуални днес са рогчетата, или прическата тип Мини Маус.

Официално прическата се казва-Space buns. Тя е вариант на тема кок.

Колкото и да е странно, това е перфектната прическа за всеки ден: лесно може да я направите, удобна е за носене и изглежда ефектно. Звездите обожават космическите кокчета и често ги повтарят във визията за различни събития.

Фенове на тази прическа са Ариана Гранде и Клои Кардашиан.

Младежки бунт

Симетричните кокчета веднага се асоциират с младост, свежест и известна несериозност. Именно от това се възползваха стилистите на Мили Боби Браун по време на церемонията за връчването на наградите на гилдията на актьорите Screen Actors Guild Awards — 2018. В комбинация с блестящи сенки, матово розово червило и кецове, визията й наистина беше по-подходяща за летен музикален фестивал, отколкото за сериозно събитие.

Романтична и небрежна

Романтична визия е тази с кокчета ниско долу от двете страни на тила – така ще избягате от визията в стил „Мини Маус“ и ще внесете повече шик. Няколко палави отпуснати кичура около лицето са тайната на очарователността на косата ви.

За къдрокосите

Space buns традиционно е предпочитана прическа от дамите с къдрави коси: това е естествен начин да запазят обема им и да ги приберат от лицето си. 

Тя е лесна, държи косата прибрана, изгледа закачлива и стилна.

Как се прави прическата с две рогчета?

Разделете косата на централен път. За отправна точка използвайте края на веждата и прокарайте симетрично прави линии с пръст или гребенче, за да отделите два сектора. Вържете ги на две високи опашки и сплетете всяка на плитка.

Раздърпайте ги леко от двете страни, за да придадете допълнителна текстура, усучете и фиксирайте с фиби. Така двете големи плитки наподобяват ушите на популярния анимационен герой.