Домът става шик с луксозен декор от Gucci


Стол за 5 хиляди долара, възглавничка за 1200, вазичка за 4 хиляди, параван за 24 хиляди долара... Тези цени може да ви се сторят шокиращи, но за феновете на Gucci това съвсем не е така.

От близо година италианския моден бранд лансира своя домашен декор, който се радва на небивал интерес. Защото почитателите на марката могат вече не само да обличат себе си, но и своите домове в Gucci.

Декорацията е доста еклектична и още по-ексцентрична, което напълно се вписва в концепцията на модния гигант. Десените, които са основно кученца, тигри, пчелички и различни представителите на анималистичния свят са дело на главния дизайнер на Gucci Алесандро Мишел и са инспирирани от неговите колекции дрехи. Те покриват дамаските на дивани и кресла, столове, а дори и тапети за стена.

Разбира се никоя уважаваща себе си италианска марка не остава без традиционните флорални мотиви, които красят вазите и декоративните възглавнички на Gucci.

Повечето модели са стилова смесица между барок и 70-те години на миналия век. Доминиращия материал в текстила е сатен и бродерия.