Дизайнерката Мегз обвини Карбовски в сексуален тормоз


Дизайнерката Меглена Каканашева – Мегз, която преди дни обвини журналиста  Мартин Карбовски в сексулен тормоз обяви, че подкрепя движението  #MeToo  и призова и други момичета да споделят своите истории.

Движението  # Me too е създадено още през 2006 г. от цветнокожата правозащитничка Тарана Бърк движение за разкриване на сексуални посегателства и за подпомагане на жертвите. През 2018 г. инициативата се разпростря по целия свят, като в някои страни движението запази оригиналното си име, а в други името му беше променено. 

Според инициаторите на движението изкореняването на сексуалния тормоз на работното място ще бъде възможно, ако първо се разреши проблемът с неравенството между половете.

Мегз написа в профила си в Фейсбук:

„Много момичета ми писаха, за да ми споделят как те също са получавали сексуални ултиматуми на работното си място или под други форми на властова зависимост. Всички казват „и какво може да направим”, „кой ще ни повярва”, „няма смисъл”. Факт е, че в България за този проблем не се говори и няма общоизвестни, работещи методи за справяне с него. Поради тази причина ще използвам популярността си, за да се опитам да прокарам движението #metoo в България. Писах на международната организация и ще дам всичко от себе си, за да изградим работещ метод за адресиране на проблема у нас“.

Засега създавам инстаграм страницата @metoobulgaria И приканвам всеки, който е имал подобен проблем да споделя. Също - търся си админ за страницата. Някой, който е лично съпричастен с каузата и иска да се бори за нея. Пишете ми в профила на @metoobulgaria“, моли тя.

Преди дни тя разказа в социалната мрежа за това, че журналистът я е заплашвал и поставял ултиматуми. Мегз водеше рубрика в предаването на Карбовски -  „Има секс - има предаване. Няма секс - няма предаване.“

В събота Каканашева разказа и други пикантни подробности около работата й в предаването. 

Карбовски ме изнудваше за с*кс, за да продължи да излъчва предаванията си с мен. Твърди, че @nikoleta_lozanova @nora_nedkova @mihaelatodorova и всички останали плеймейтки, които са му гостували са му се от плащали с ду**не, за да са в ефир. Поради тази причина вече няма да видите мои предавания при него, защото аз не ду**м за слава. Ще кажа и още - човек, който всяка седмица говори от национален ефир да морал - е гнил отвътре, вечно пиян и дрогиран. Също по темата за морала - лично съм присъствала на телефонни разговори, в които един от най-големите критици на правителството се уговаря за срещи с президента. А после се хвали пиян - колко пари му взима и как той създава и руши имиджи в тази държава. Винаги съм била до болка честна - дори когато това ми е коствало всеки да се изправи срещу мен. Този път си мислех да си мълча, но дочух, че се случва и с други, затова разказвам. Повече предавания с Карбовски няма да имам."