Dior представи колекцията си за 2021 г. на бляскаво ревю без публика


Модна къща "Диор" организира бляскаво ревю на живо без публика в италианския град Лече.

Събитието включи танцов спектакъл насред бароков площад, с което отдаде почит към местните занаяти и традиции, съобщават световните агенции. Луксозните лейбъли колебливо се завръщат на подиума на фона на коронавирусната пандемия, коментират специалистите.

Тя принуди известните брандове да преосмислят своите разходи, въздействието върху околната среда.

Ето защо френската къща предприе такава необикновена стъпка.  Лече, малко градче в Пулия в петата на ботуша на Италия, е трудно достъпен и в нормално време. Шоуто беше наблюдавано от шепа местни жители, които се събраха на първия ред и на балконите отвъд площада.

Знаменитостите, влиятелните лица и пресата, които обикновено присъстват на събитията на Dior, бяха сред 20-те милиона дигитални зрители.

Колекцията висша мода се превърна в блестящ празник и отдаване на почит към местните художествени занаяти и традиции.

Имаше дори танцов спектакъл в средата на бароковия главен площад на Лече.

Тоалетите в т.нар. „Крилата колекция“ включваха бродирани рокли с щампи фойерверки, намигване към местния фолклор, а рисунките на диви цветя на художника Пиетро Руфо бяха преведени в разноцветни дрехи. Творческият директор на марката Мария Грация Чиури се е вдъхновила от майсторството на родния регион на баща ѝ – Пулия, придавайки му модерен туист. Връщането към корените е важно за философията на бранда Диор, обяснява дизайнерката. Използвани са ръчно тъкани на станове платове като макрамЕ и дантела в естествени цветове.

Рокля в цвят слонова кост, обсипана с дузина пеперуди и рози от дантела, привличаше вниманието, като дантеленият плат е тъкан от една от малкото останали майсторки на тази техника в Пулия.

Сред останалите тоалети се открояваха якета от овча кожа и черна дреха от тюл с маншети в цвят рафия.

"В процеса на работа разбрах къде са моите страст и корени и защо този тип бродерии и традиции толкова ме привличат. Виждала съм баба ми, лелите ми и други жени да седят извън домовете си и да създават подобни прекрасни творения", споделя Киури.

" allowfullscreen >