Декориране на стената зад телевизора


Често стената, върху която е поставен телевизорът, е фокусна в помещението и освен него, върху нея поставяме и други мебели и декорации, които предлагат разнообразни функции и създават различни впечатления, в зависимост от начина на подредба и декорация.

В днешния материал ще поговорим за начините на организация на тази стена, които ни помагат да постигнем интересни резултати, богата функционалност и красиви декоративни ефекти, благодарение на които стената с телевизора се превръща в един от най-интересните акценти от нашия дом.

Ще поговорим за различните начини за организация и декорация на стената, ще ви покажем интересни примери, които да ви дадат идеи и вдъхновение, чрез които да превърнете вашата ТВ стена в забележителен елемент от дома.

Функционалност

В много модерни домове забелязваме превръщането на стената зад телевизора във функционална система от открити и закрити рафтове, които осигуряват удобни и практични места за съхранение на предмети, книги, декорации и всичко останало. Изграждането на подобна система винаги е изцяло съобразено с помещението, интериорния стил и личните ви предпочитания. Ако стилът на интериора ви е модерен или минималистичен, най-вероятно ще изберете нещо със семпли линии и скрити дръжки, а пък ако сте заложили на винтидж или рустик стил е по-вероятно да заложите на дърворезба, ниши на показ и железен обков.

Без значение каква ще е визията на вградения модул за съхранение, щом сте избрали този вариант, за вас е важно да осигурите достъпност и удобство, така че се постарайте да създадете едно място, което ще е едновременно красиво ( да не забравяме, че все пак погледите ще са насочени главно към него) и функционално – с повече и различни по големина места за съхранение.

Ниша в стената

Поставянето на телевизора в специално създадена ниша в стената го прави изравнен с останалата част от стената и създава красива рамка около него, което го превръща в един наистина красив декоративен елемент. Поставен по този начин, телевизорът е по-малко забележим, когато не е включен, а вниманието се отклонява и оставя другите детайли в стаята да изпъкнат повече.

 

Фокусна точка

Представете си стена с изчистена визия, в която телевизорът е превърнат в основна фокусна точка, а около него няма нищо друго или е заобиколен само от няколко малки предмета. Това е един страхотен и модерен начин за организиране на ТВ стената, създавайки наистина изчистена визия на помещението и лекота в интериора.

Избирайки този подход, вие не само ще създадете красива стена, но и ще подобрите цялостното мултимедиино изживяване, благодарение на липсата от разсейващи предмети около телевизора, така че вниманието ви да е насочено изцяло към големия екран, гледайки любимия си филм

Над камината

Камината, била тя активна или декоративна, е един страхотен начин да внесете уют и топлина в интериора без значение от неговия стил. Поставянето на телевизора над нея ви гарантира прекарването на повече време седнали срещу камината и страхотното чувство на топлина и комфорт, идващи от горящия огън срещу вас. Вертикалната подредба на двата уреда ще направи така, че пространството да изглежда по-високо и просторно, което е един наистина желан ефект, когато говорим за интериора на Вашето жилище.

Част от арт галерия

Един наистина стилен и елегантен начин да позиционирате телевизора на стената е като го обградите с произведения на изкуството и го превърнете в част от тях. Новите модели телевизори са с тънка и стилна рамка, а големият черен екран би се вписал перфектно между черно бели фотографии, например.

Изберете снимки или картини, които ви карат да се чувствате добре и съобразете техния стил, така че да съвпада с този на Вашия интериор. Размерите съобразете с тези на телевизора и запомнете, че тук няма правила – експериментирайте и променяйте в движение.

Източник: moderendom.net