Декорация на фасадата за красива къща


Ще видите най-интересните и необичайни идеи за декориране на фасадите на вили, построени в Русия. Архитектурните решения са адаптирани към особеностите на климата в различните региони на страната.

Екстериорът на сградата разказва на гостите много за собственика, така че никой не забравя за естетиката на вилите. Въпреки това, красивата къща също трябва да бъде уютна и удобна за живеене.

Различни опции за облицовка на стени

Понастоящем материалът, от който е издигната сградата, не диктува непременно избора на облицовъчен материал. Например, тухлена фасада с дървоподобно покритие изглежда грандиозно и практично, а под тухленото покритие може да се скрие стоманобетонна стена. Правилно подбраните довършителни материали ще ви помогнат да коригирате външния вид на вашата вила.

Според метода на довършване на фасадата има няколко вида облицовки, които усилват ефекта:

  • с използването на специална изолация;
  • използването на тухли или клинкер;
  • използването на камък (често изкуствен);
  • специални предни панели.

Един от най-гъвкавите и прости материали е декоративната мазилка . Тя ви позволява да реализирате различни идеи, да използвате голям брой цветове и нюанси и да създадете оригинална текстура.

Панелите, изработени от винил или метал, иначе сайдинг , са достъпни, предлагат се в разнообразна цветова гама и са лесни за инсталиране. Устойчивостта и устойчивостта на температури ги правят лесни за изграждане, но не се вписват във всички стилове.

Дървената фасада е направена от самата дървесина или имитация за нея.

Изкуственият облицовъчен камък придава разнообразие от форми и нюанси, създава текстура и релеф. По-добре да се използва с различно покритие, за да не се обръща цялото внимание само на камъка.

Покритията могат да се прилагат отделно или комбинирани.

Елементи за остъкляване

Остъкляването в селските вили е важно за цялостния комфорт на живот в къщата . Ергономичността на вътрешното пространство се постига главно чрез създаването на панорамни прозорци. Панорамното остъкляване разкрива по-голямата част от околния пейзаж, придавайки на помещенията изобилна естествена светлина. Наред с други неща, той отново подчертава статуса на собственика и неговия вкус, а на вилата се придава актуалност и модерен стил. Когато избирате панорамни прозорци, не забравяйте за такива параметри като енергоспестяване, топлоизолация и устойчивост на удар.

Има и специални остъкляващи елементи, които внасят въздух и светлина в сградата:

  • декоративно оформление : придава индивидуалност на фасадата, обема на пълнене, а също така ви позволява допълнително да обезопасите къщата;
  • портални врати (плъзгащи се): запълнете големи отвори, заемете малко място при отваряне, визуално увеличете пространството.

Други техники за декориране на красиви къщи

Красивите къщи стават само картина, когато са заобиколени от растителност . Дали ще бъде буен или сдържано ще поставя акценти зависи от избрания стил и от вкуса на собственика. Катерачните растения изглеждат ефектно на специална мрежа. А балконите с саксии ще украсят всяка фасада. 

Фасадите ще придобият по-интересен вид, ако използвате следните елементи:

  • ярки корнизи, парапети, дограма;
  • отвори за прозорци в оригиналната форма;
  • колони, ъгли, кули.

Не забравяйте за осветлението . Вечерното осветление на фасадата ще създаде настроение за целия екстериор. Например пунктирани улични светлини на стената или в корниза.

Източник: onduline.ru