Целувката: Нежност, обич и топлина само в едно движение


Днес е Световният ден на целувката!

Датата 6 юли а е предложена от Великобритания и официално призната от ООН през 1988 г.

Празникът бързо печели популярност и започва да се отбелязва в различните краища на света, включително с нови рекорди по масово и най-продължително целуване.

От 1981 г. за значението на целувката са изречени много романтични и мъдри обяснения. Целувката на двама влюбени е в основата на творчеството на най-великите музиканти, художници, но и на много учени. В света съществуват най-различни легенди за появата на целувката.

Според една от тях целувката е измислена от средновековните рицари, които по този начин разбирали дали техните съпруги са пили вино. Според друга целувката идва от връзката между майката и бебето. Не са малко и тези, които вярват, че целувката уста в уста е произлязла от маймуните.

От много време различни здравни организации призовават хората да се целуват по-често, тъй като полезно за здравето.

Доказано е, че докосването с устни всъщност провокира доста сложни химически реакции. Продължителната страстна целувка увеличава пулса над 100 и повече удара в минута. Тя повишава нивото на хормоните в кръвта на човека дотолкова, че може да удължи живота му с една минута.

Cosmopolitan предлага няколко различни техники за приказни целувки за двойки!


Открадната целувка

Откраднатата целувка е най-подходяща за първия път. Така ще го замае, че със сигурност ще е нетърпелив да има и втора. Рецептата? Целуни го набързо, а след това се изпари супер бързо по примера на Пепеляшка. Неее, той няма да мисли за теб, той направо ще те бленува!

Целувка „Амели Пулен“

Тази целувка е подходяща за поне втория път. Героинята от едноименния филм "Невероятната съдба на Амели Пулен", целува избраника на сърцето си по ъгълчетата на устните, по ушите, върху клепачите... почти навсякъде освен по устата! Така съвсем нежно тя оставя желанието му да се покачи до пределната точка!

Свежата целувка

Малко свежа вода, която да оставиш да се стича от устните ти към неговите може да свърши чудеса...
Палавата целувка Целуни го по бузите, премини към врата му, след това към рамото... и се върни към устните му. Побъркването на жертвата е гарантирано!


Холивудската целувка

Редовно я гледаме по филмите, но май никога не се сещаме да я приложим в реалността. Докато го целуваш нежно и чувствено, му прошепни думичките, които знаеш, че разпалват най-похотливите му мисли.

Целувката включ-изключ

Ту го целуваш, ту се отдръпваш. По време на отдръпването си подай устните си лекичко напред по най-примамливия начин, който ти идва наум, но остави инициативата да бъде негова. Със сигурност няма да закъснее...

 

Flashlight ви напомня!

По време на страстната целувка се губят около 6,4 калории (за една минута). Продължителната целувка дори нормализира киселинността в устата - т.е. целувка след ядене намалява риска от кариес. Целувката успокоява нервната система и предотвратява стреса. Така че целувайте се по-често!