Боливудската суперзвезда Айшвария Раи е с коронавирус


Боливудската суперзвезда Айшвария Раи е с положителен тест за коронавирус, заяви нейният съпруг, актьора Абхишек Баччан само ден след като той и баща му, екранната легенда Амитаб Баччан, бяха приети в болница с инфекциозната болест.

Тяхната осемгодишна дъщеря Аарадхия също е положителна на COVID-19, туитва той и добави, че се възстановяват в дома си в Мумбай.

"Останалата част от семейството, включително майка ми, са тествани отрицателно", туитва Абхишек Баччан.

Той допълни, че при него и баща му заболяването преминава леко.

"Баща ми и аз оставаме в болница, докато лекарите не решат друго. Всички, моля ви, останете внимателни и обезопасени. Моля, спазвайте всички правила!", написа Баччан.

Айшвария Раи Баччан спечели короната на „Мис Свят“ през 1994 г. и направи своя актьорски дебют в края на 90-те години. Тя се превърна в едно от най-известните лица в Боливуд и в чужбина и редовно се появява на червения килим на фестивала в Кан. Актрисата се омъжи за Абхишек Баччан през 2007 г.

Възрастният Баччан, който е на 77 години - икона в Индия и известен като „Големият Б“, има филмова кариера, продължила повече от четири десетилетия. Той беше провъзгласен за "актьор на хилядолетието" в онлайн анкета на BBC през 1999 г. и стана първият индийски актьор, получил фигура в лондонския музей на восъчните фигури "Мадам Тюсо".

В неделя Индия отчете най-високия си дневен брой заразени с повече от 28 600 случая, с което общо в страната стават почти 850 000 инфекции.

Нацията от 1,3 милиарда души е третата най-заразена в света след САЩ и Бразилия.