Богаташи плащат по 100 000 долара годишно на супер гувернантка


Богатите родители не се скъпят да намерят идеалната гувернатка, на която да поверят децата си


Баровци от Лондон пускат обяви и проучват кандидатките в различните агенции по целия свят, за да открият жената, която ще изпълни всички условия. Те не са никак малко. Но кандидатките се борят ожесточено за всяко място, тъй като животът им коренно се променя. Те влизат в света на лукса от раз и вече се възползват от облагите като пълноправен член на семейството. От луксозните почивки и хапването в най-скъпите ресторанти в света до заплата в размер на 100 000 долара, която на практика няма къде да похарчи.


Богаташите смятат, че е най-добре да наемат жена с около 15-годишен стаж като гувернантка, с безупречно CV, отлични препоръки и висше образование - най-добре детска психология. Задължително условие е да намя собствени деца.Както и още едно - да има подготовка по самоотбрана. Ако не е добре подготвена, я пращат на курс по бойни изкуства. Ако отговаряте на изискванията, не се чудете, а кандидатствайте.

Обикновено гувернантките трябва да се грижат за 2 до 4 деца на възраст до 15 години. За целта трябва да остава да спи в дома на богаташите. А това най-често не е лошо, защото дамата може да се възползва от всичкия лукс на имението. Работното време е шест дни в седмицата от 7 сутринта до 8 вечерта. През това време гувернатката трябва не само да се грижи за децата, но и да им помага да научат уроците си и да си напишат домашните. Да ги кара на училище или до спортните центрове, където те тренират. Това никак не е зле, защото гувернантката ползва автомобили от марките Porsche, Range Rover и Maserati.


Незабавно уволнение следва при нарушаване на правилата. Ако например дамата си позволи да употребява алкохол или наркотици в работно време.