Анимационният "Междузвездни войни" излиза на 4 май


На 4 май ще е премиерата на първия епизод от анимационния сериал „Междузвездни войни“ в стрийминг платформата Disney + на американската компания „Уолт Дисни“, съобщава ТАСС, позовавайки се на изявление на компанията в уебсайта на кино франчайза.

Феновете ще могат да гледат втория епизод от анимационния сериал по Disney + на 7 май, а следващите епизоди ще излизат всеки петък.

Поредицата, базирана на научнофантастичния епос „Междузвездни войни“, ще разкаже за група клонинги с уникални способности. Действието на сериала ще се развие след събитията, описани в друг анимационен сериал – „Междузвездни войни: Войните на клонингите“ (2008).

Епичната сага на режисьора и сценарист Джордж Лукас „Междузвездни войни“ се превърна в едно от най-забележителните явления в световното кино. Първият филм, пуснат през 1977 г., с бюджет от 11 милиона долара, събра 775,4 милиона долара по целия свят, осигурявайки култовия си статут.

Оригиналната трилогия на Лукас приключва през 1983 г. Едва в края на 90-те той решава да рестартира франчайза, като заснема три предистории - филм за историята, предшестващ събитията от първите три епизода. През 2012 г. компанията „Лукасфилм“ на Лукас беше придобита от едно от най-големите филмови студия в света, „Дисни“, което осигури нов рестарт на сагата. През 2015 г. излезе филмът „Междузвездни войни: Силата се пробужда“, който успя да спечели повече от 2 милиарда долара в касите по целия свят, през 2017 г. излезе филмът „Междузвездни войни: Последните джедаи“, който повдигна около 1,3 милиарда долара, а през 2019 г. излезе филмът „Междузвездни войни: Скайуокър. Възход“ (Междузвездни войни: Епизод IX - Възходът на Скайуокър).

През 2016 г. излезе филмът " „Rogue One: История от Междузвездни войни“. Този филм, който не е продължение или предистория на други сериали, стана част от нова поредица на филмовата сага, наречена „Антология“. Вторият филм от тази поредица, озаглавен "Соло. История от Междузвездни войни", излезе през май 2018 г.