Alice in Chains пуснаха на пазара свой собствен бърбън


Легендарната гръндж група Alice in Chains пусна на пазара свой собствен бърбън. Името на напитката е All Secrets Known. По този начин се казва и първата песен от албума от 2009-а Black Gives Way to Blue. Той е първият с новия певец Уилям Дювал и излезе 14 години след последния с Лейн Стейли.

Отлежава в бъчви от текила

Бърбънът е колаборация между бандата, Few Spirits и Warner Music Artist Services. Той е и много специален в отношение, че отлежава в бъчви от текила.

"Двата алкохола, най-често и дълго свързвани с рок музиката, са уиски и текила", обяснява Пол Хлетко от Few Spirits. "Alice in Chains са част от уникален момент и движение, оформило цяла една култура. Началото на тази култура е с техния албум Facelift. Няма друга група, която да звучи като Alice in Chains", добавя Хлетко.

"Именно техният уникален звук е и нашето вдъхновение. Знаем, че има много видове текила, която минава през бъчви от бърбън, но обратното е изключително рядко. Така че решихме да направим точно това", завършва Хлетко.

Етикетът е дело на фен на Alice in Chains

Етикетът също е специален. Той е по дизайн на Джъстин Хелтън, дългогодишен фен на бандата. "Вдъхновението дойде от песента. Окото в устата е игра - все едно виждаш всичко, което е било казано", казва артистът.

Цената на бутилка от 750 мл. е $75. Бърбънът обаче се продава само в определени магазини в щатите Калифорния, Колорадо, Илинойс, Ню Йорк и Вашингтон.