7 ефективни решения за малко пространство


Ако живеете в малък апартамент и имате нужда да направите мястото функционално и ефективно, но все пак красиво, ето няколко решения, които може да Ви вдъхновят:

1. Затваряне чрез завеси

 

Завесите са практично решение, когато плъзгащите се врати не се вписват в пространството. В тази спалня леглото е толкова близо до гардероба, че ще бъде трудно да се използват дори плъзгащите се врати. Завесите скриват нещата и същевременно омекотяват атмосферата на стаята.

2. Комбинирайте леглото с кухнята

 
Това решение е възможно, ако височината на помещението позволява. Леките и тънки парапети ще поддържат пространството ефирно. При тази опция вертикалното стълбище ще бъде ефективно, няма да заеме оскъдна площ на пода.

3. Сгънете седалката в коридора

 
Сгъваемата пейка до стената е лесна и не заема място дори когато се използва. Това решение е идеално за малък коридор.

4. Скрийте нещата под стълбите

 
Удобно е да поставите шкафове за съхранение в пространството под стълбите. Като закачалка може да се използва стълбищна стена. 

5. Използвайте всички места за преминаване

 
Понякога в една стая няма достатъчно място за съхранение. Когато кухнята се намира в много дълга и доста тясна стая, стълбищната стена може да се използва като място за съхранение. Рафтовете могат да бъдат поставени на стената.

6. Скрийте кухнята

 
В малко студио кухнята може да изчезне, ако е поставена в затворен шкаф.

7. Организирайте гардероба

 

Шкафът трябва да бъде проектиран така, че да използва цялото пространство от пода до тавана и от стена до стена. По този начин ще получим определена система за съхранение. Възползвайте се максимално от пространството си. 

Източник: gloria.fi