5 практични идеи за хармония в дома


Да дадем точно определение за уют е трудна задача. Въпреки това, всеки от нас е изпитвал онова приятно галещо сетива усещане за хармония, топлина и подреденост. То ни кара да се чувстваме спокойни и щастливи и ни помага да се отдадем на пълноценен релакс след тежък ден.  Ако сте в търсене на начини да създадете тази приятна атмосфера и във Вашия дом, нашите специалисти са подбрали 5 практични идеи, които ще Ви помогнат да го направите.

Организирайте спалнята

Спалнята е мястото в дома, което неизменно е свързано с почивка и удобство. Уютът обаче не върви ръка за ръка с хаоса. Затова намерете начин да приберете всичко, където трябва и ако е необходимо, отървете се от ненужните вещи, които само вземат място. Моментално ще усетите повече свобода и лекота в пространството. Ако разполагате с малка спалня, практичните легла с повдигащ механизъм осигуряват допълнително място за съхранение, което ще Ви помогне да поддържате стаята организирана и подредена. 

Превърнете Вашето легло в царство на уют

Вашето легло е Вашата малка и уютна крепост. Лесен трик да преобразите всяко легло е да изберете чаршафи и завивки според сезона. За лятото са подходящи дишащи и леки материи като лен и памук, които имат отлични терморегулиращи свойства. За по-студените месеци изберете плътни завивки и одеяла, които ще Ви обгърнат в нежна и топла прегръдка.

Не на последно място, завършете с мека и стилна кувертюра, с която да покриете леглото и добавете декоративни възглавници в подходящ цвят. Така само с няколко лесни стъпки ще превърнете вашето легло в царство на уют и комфорт.

Декоративните възглавници и одеалата са чудесен начин да преобразите не само леглото, но и диваните и канапетата в хола, за да осигурят още по-приятно и комфортно усещане.

Изберете подходящо осветление

Изборът на осветителни тела е важен, не само от практична гледна точка, но и защото светлината оказва влияние върху Вашите чувства и настроението Ви. Особено през студените месеци, когато слънцето ни радва по-малко с присъствието си, нощните лампи и локалното осветление създават допълнително усещане за спокойствие и уют. Декоративните ароматни свещи и живият огън от камината са още един начин да осигурите светлина, топлина и хармония във Вашия дом.

Килими и пътеки

Едва ли има по-неприятно чувство от това да напуснете топлото и комфортно легло и да стъпите на  студения под. Затова килимите и пътеките са още един начин да създадете уютна атмосфера в дома си. Те са перфектното допълнение към всяка спалня, хол или трапезария. Добрата новина е, че може да ги откриете в множество различни цветове, форми и размери, така че хармонично да се слеят с обзавеждането на жилището Ви. Съветът ни е да заложите на деликатни материи, като в случая особено подходящи са меките килими шаги.

Сезонна декорация

Когато стане дума за интериора, няма как да пропуснем и декорацията. Тя ви дава свободата да придадете своя индивидуален стил и усещане за естетика на пространството. С нейна помощ лесно ще превърнете жилището Ви в дом, който отговаря на Вашия стил и начин на живот. За да създадете уют, поставете си за цел периодично да сменяте декорацията на холните секции, диваните, трапезната маса и т.н., според сезона например. Свежи цветя през пролетта и лятото, есенни листа и свещи през есента и любимата на всички коледна украса през зимния сезон. Развихрете творческата си енергия!  Гарантираме Ви, че това ще Ви зареди с голяма доза настроение.

Това бяха 5 практични идеи, с помощта на които ще преобразите Вашия дом и ще го направите по-уютен. 

Източник: kamko.bg