5 неща, които трябва да почистваме всеки ден


Не е трудно да имаме винаги подреден и чист дом - просто трябва д абъдете последователни и да не си оставяте работа за по-късно. Има 5 неща, които задължително почиствайте всеки ден, за да не се окажете с купища работа в края на седмицата
 
Кърпите за ръце

Дори да не изглеждат мръсни, те са сред нещата у дома, които събират най-много микроби. Всеки ден сменяйте кърпите за ръце в кухнята и в банята, особено ако имате голямо семейство и се ползват от много хора.

Кухненският плот

Плотът не се цапа само от храната. Тук слагате ключове, пощата, чантите за пазар. А всичко, което идва отвън, носи и всякакви микроби. За да сте сигурни, че приготвяте храната върху чист плот, дезинфекцирайте всеки ден.

Душ кабината и стените на банята

След като се изкъпем, по плочките и стъклото на душ кабината остават водни капки, които ако не изсъхнат могат да образуват мухъл. Затова подсушавайте старателно след баня стените. Така ще предотвратите и образуването на петна.

Мивката

Това, че на нея мием, не означава, че мивката е винаги чиста. Обикновено по има остатъци от мазнини и бактерии. След всяко измиване на съдовете минавайте с дезинфекциращ препарат или с белина. Същото се отнася и за мивката в банята.

Мръсните съдове

Ако оставите съдовете в мивката за през нощта, остатъците от храна по тях ще изсъхнат и измиването им ще бъде значително по – трудно. Затова след вечеря ги измийте, ще ви отнеме не повече от 15 минути.

 

Подът

Със сигурност, колкото и да се стараете, няма начин да избегнете цапането на пода. Особено след вечеря, задължително минавайте, за да оберете трохите и петната.