11 идеи за красива домашна библиотека


Не е нужно да разполагате с голямо пространство, за да имате много книги в дома си. Понякога са достатъчни дори само няколко полици, но изкусно поставени, за да превърнат всяка стая в рай за читатели. Ето няколко красиви малки домашни библиотеки, които ще ви накарат да си кажете: „Хей, и аз мога да го направя!

Уютен ъгъл за четене

От красивата маса за четене до естествената светлина и мястото за сядане на перваза на прозореца, това е домашна библиотека със сърце.

Организирана красота

В това пространство има място за всяка книга, а направата му е лесна и евтина.

Добре дошли у дома!

Какъв по-добър начин да покажете своето гостоприемство от това да превърнете една от стените в хола в истинска библиотека? Спестявате пространство и средства.

Останете колкото ви харесва

Когато следобедната светлина избледнее, включете лампата в ъгъла на стаята и продължете да се наслаждавате на книгите в тази спокойна и уютно обзаведена зона на дома.

Красота в синьо

Кой се нуждае от телевизор, след като има толкова много хубави книги?!

Да бъде светлина!

Заложете на съвременните и модерни решения, като поставите LED осветление на рафчетата с книги. Така ще добавите допълнителен акцент върху малката домашна библиотека, а и винаги ще намирате книгата, която ви трябва.

2 в 1 – място за четене и за работа

Това интериорно решение спестява много пространство. Освен това библиотеката изглежда изключително добре до практично решеното място за работа.

Използвайте всяко свободно пространство

Неизползваните пространства могат да се превърнат в малко убежище за любителите на четенето. За целта просто добавете лавици за книги, добро осветление и удобен диван.

Можете да усвоите и коридорите

Ето идея какво да направите с коридорите – там винаги има допълнително място, което можете да използвате.

Сладки сънища

Нищо не може да бъде по-добро от това да заспите, заобиколени от книги. Е, почти нищо…

Изненада на всеки ъгъл

Няма място, което да е прекалено малко, за да поставите книги. Само изберете.

Снимки: Pinterest